Cama crua: Esteve Ferre i Amat (Cocentaina, el Comtat, 1969)

Portada Cama crua Esteve FerreEsteve Ferre es serveix de les arts per a expressar-se anímicament. La música, la pintura, la poesia… tot forma part de la manera de ser i de viure d’Esteve.

Cama crua és el primer treball musical que edita, tot i que des de ben enjorn ha estat fent recitals, sempre en valencià, per diferents localitats de la comarca del Comtat i també per moltes altres comarques de la nostra geografia. La música d’Esteve és íntima i personal, amb caràcter, que parla de temes actuals i universals: l’amor, la infantesa, l’estima, l’autoafirmació, l’ecologia, la natura, el món… Compon i canta en valencià, perquè segons Esteve: “escriure en la llengua mare és la manera d’entendre’s un mateix”. En 1999 va presentar una exposició de pintura titulada “Foc i Aigua”.

El CD Cama crua intenta ser un retorn a la infantesa. Parteix de la visió d’un xiquet, el mateix Esteve, a qui li agradava molt predre’s per la natura, per a percebre tota la seua màgia i energia, perquè la natura era un lloc on sentir-se reconfortat.

El tema que dóna títol al CD, Cama crua, és el record dels temps de col·legi en què els xiquets i xiquetes anaven “en cama crua”, ells amb pantalons i elles amb faldeta; representa alhora un despullament de l’ànima. Escolteu Cama crua en mp3.

Alma és una cançó dedicada a un amic que va faltar, un excepcional cantant i una excel·lent persona, amb qui anàvem a conversar en un bancalet que tenia.

Criança representa el temps que Esteve va estar criant, l’esforç d’un pare per ser pare, la superació de les pors i de les preocupacions. Escolteu Criança en mp3.

Mariola és una descripció del paisatge que comença al paratge de Santa Bàrbara fins a la Mariola, la serra de les nostres passions.

El carrer Major representa Cocentaina i la contradicció de quedar-se al poble o anar-se’n. Escolteu El Carrer Major en mp3.

Bressol torna a insistir sobre el tema de la criança, ja que intenta ser una cançó per a dormir els nadons. En els somnis tot és possible.

Despertem-nos és com un canvi de consciència sobre tot el que està passant-nos a les persones d’aquest món. També és quasi una visió utòpica de canviar les coses. És un despertar de consciència.

L’espera vol ser la paciència que hem de tenir amb l’esperança que les coses canvien, les situacions personals.

Donem-nos amor és un crit a l’amor recíproc.

Prou pretén fer prendre consciència de la necessitat de dir no a moltes coses. És com tancar una porta per a obrir-ne d’altres.

Si voleu posar-vos en contacte amb Esteve Ferre:

Tel. 691894981

Correu electrònic: ompli@cocentaina.org

Pàgina web: https://esteveferre.wordpress.com/

Quant a AVIVA Cocentaina

Tècnic lingüístic
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Cama crua: Esteve Ferre i Amat (Cocentaina, el Comtat, 1969)

  1. Mercè ha dit:

    Hola, en aquesta adreça hi ha l’entrada a l’acte que es va fer en Otos el passat dia 9 de setembre,
    http://delavalldalbaidaestant.blogspot.com/2011/09/resum-de-la-segona-festa-estelles.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s